Psikiyatrik Hastalarda Psikoterapi ve İlaç Tedavisi

Psikoterapi kanıtlanmış etkili bir tedavidir ve çoğu psikiyatrik belirtiler için ilk tercih olmalıdır. Psikiyatrik hastalarda ne zaman psikoterapi, ne zaman ilaç tedavisi uygulanacağı ise ciddi bir tartışma konusudur. Özel bir psikiyatri İzmir kliniği sahibi olan Doç. Dr. Ozan Pazvantoğlu ” İlaç komplikasyonları ve aşırı dozlar ciddi bir halk sağlığı sorunudur. İlaçlar çok fazla, psikoterapi ise çok az kullanılıyor.” Diyerek, bu tercihlerde çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Etkili Psikoterapi İzmir Teknikleri

Doç. Dr. Ozan Pazvantoğlu’na göre “Psikoterapi komplikasyonları psikiyatri İzmir ve diğer pek çok psikiyatri kliniği uygulamalarında çok daha az yaygındır, ancak çok daha zararsızdır. Çoğu kişi için iyi olan tedaviler, herkes için aynı şekilde neticelenmez ve hatta etkili ilaç tedavilerin pek çok yan etkisi de vardır. En iyi sonuç, terapist ve hasta arasında iyi bir ilişkidir.”

www.ozanpazvantoglu.com web adresinden Sn. Doç. Dr. Ozan Pazvantoğlu iletişim adreslerine ulaşabilir, kendisine soracağınız tüm sorularınıza samimiyetle cevap alacağınızdan emin olabilirsiniz. Çoğu zaman insanlar kendi başlarına ya da psikoterapi ile daha iyi olacak problemler için gereksiz psikiyatrik ilaçlar alırlar. Daha fazla terapi, daha az ilaç olan bir dünya şüphesiz daha iyi olurdu…