Zayıflamak için düzenli olarak diyet yapamayanlar tercihini daha kısa süreli diyetlerden yana kullanabiliyor. Bunlardan biri de protein diyetidir. Son dönemde protein diyeti nasıl yapılır sorusunun yanıtını öğrenmek isteyenlerin sayısı arttı. Çünkü bu diyet kısa süre uygulanan ve netice elde edilebilen bir diyet programını içeriyor. Ancak uzun süre yapıldığında da vücuda ciddi zararlar verebiliyor. Önerilen süre sadece bir hafta yapılması.
Protein Diyeti Neden Kısa Süre Uygulanıyor?
Günlük hayatta tüketilen hayvansal besinler nedeniyle vücuda aşırı protein yüklenmesi, kandaki kötü kolesterol düzeyinde bir yükselme olmasını beraberinde getiriyor. Bu nedenle diyetin kısa süre uygulanarak bırakılması lazım. Aksi halde kandaki kötü kolesterol nedeniyle çeşitli sağlık sorunları yaşanabilir. Ancak bir süre beklendikten sonra aynı diyet yeniden uygulanabiliyor. Bu sayede form tutmak da mümkün hale geliyor.
Protein Diyetinde Hangi Gıdalar Yenmeli?
Protein diyetinin temelinde vücuda bol miktarda protein girmesini sağlamak var. Dolayısıyla protein yönünden zengin olan gıdalar tüketiliyor. Kırmızı et protein bakımından oldukça zengin bir gıda ve diyette tüketilmesi öneriliyor. Fakat kırmızı etin yağ oranı da yüksek. Bu durumda dikkatli tüketilmesi gerektiği de biliniyor.
Kümes hayvanları ve balık da protein diyetinde kullanılıyor. Sadece kırmızı et tüketerek değil, beyaz et tercih ederek de vücuda bol miktarda protein girişi olması sağlanabiliyor. Protein diyetinde mutlaka et tüketilmesi gerekmiyor.
Protein Diyeti Sebze Tüketerek Yapılabilir mi?
Bazı sebzeler de protein yönünden zengin ve sebze tüketerek de bu diyeti uygulamak mümkün. Özellikle vejetaryenler protein diyetini sebze tüketerek uygulayabilir. Baklagiller, soya ürünleri, fasulye ve tahıl ürünleri protein yönünden son derece zengin olan gıdalardır. Beraberinde kuruyemiş tüketerek protein desteği sağlamak mümkün. Aynı zamanda fıstık, badem, fındık ve kabak çekirdeği de diyetle beraber atıştırmalık olarak tüketilebilir.