Fastbraces Tedavisi

Fastbraces Tedavisi

Klasik diş teli ile yapılan, aylar, yıllar boyu süren ortodonti tedavisi tarihe karışıyor. Hızlı ortodonti tedavisi Fastbraces ile hem diş çarpıklıklarının tedavi süresi yarı yarıya düşüyor hem de estetik kaygısı yok ediliyor.

Genetik mirasımız olan diş çarpıklıkları, diş teli takılarak uzun ve meşakkatli bir süreçte tedavi edilebiliyordu. Diş teli tedavisi gören herkes için, diş telinin itici görüntüsü ve yıllar sürebilen sabredilmesi zor süreci, yeni ve modern Fastbraces tedavisi sayesinde geçmişte kalıyor.

Fastbraces Ortodonti Tedavisinin Farkı nedir?

Fastbraces, dişleri klasik sistemlere göre çok daha etkili bir şekilde düzeltebilen hızlı bir ortodonti tedavisi yöntemi. Klasik braketler ile tedavi süresi yaklaşık iki yıl sürüyor ve dişler iki aşamada düzeltiliyor. Birinci yılda dişlerin ağızda gördüğümüz (kron) kısımları, ikinci yılda ise diş kökleri düzeltilmeye çalışılıyor. Farklı bir mekanikle tasarlanmış olan Fastbraces braketleri ise diş ve diş kökü kısımlarını farklı dönemlerde değil, aynı anda düzeltmeye başlıyor. Tedavi süresi bu sayede ciddi derecede kısalmış oluyor. Fastbraces ile yapılan diş teli tedavisi, sadece 5-12 ay gibi kısa bir sürede tamamlanabiliyor.

Fastbraces Diş Teli Tedavisinin Avantajları

Klasik tedavi şekli ile kıyaslandığında en önemli avantajı tedavinin minimum düzeye inmesi olarak görülüyor. Klasik diş tellerinin ağza ilk takıldığında ağrı, acı gibi hislerine Fastbraces braket modelinde rastlanmıyor. Daha ergonomik yapıdaki Fastbraces braketlere alışma süresi çok daha kısa sürüyor. Diş köklerinde de etkin bir düzelme sağladığı için tedavi sonrası ekstra bir tedaviye gerek duyulmuyor.

Fastbraces ortodonti tedavisitekniğinde klasik metal alaşımlı ya da porselen braket çeşitleri bulunuyor. Tedavi süresi boyunca metal görünümlü diş tellerinin görünmesini istemiyorsanız estetik ve doğal yapıdaki porselen braketleri kullanabiliyorsunuz.