Chia Tohumunun Faydaları

Chia Tohumunun Faydaları

Alternatif tıp, son yıllarda gündemden düşmüyor. Yüksek oranda protein ve lif içermekte olan Chia tohumu ise özellikle zayıflamak isteyen kadınların yararlandığı bir tohum olmuş durumda. Peki Chia tohumunun faydaları nelerdir?

Bir Chia tohumunun içerisinde %20 oranında protein, %35 oranında yağ ve %25 oranında lif yer alıyor. Bu yağ oranının büyük bir kısmını ise Omega-3 yağ asitleri oluşturuyor. Glutensiz olan Chia tohumu, özellikle çölyak hastaları için iyi bir alternatif oluyor.

Midede meydana gelen jel karbonhidratlar ile onları parçalama görevini üstlenen sindirim enzimleri arasında Chia tohumu sayesinde bir bariyer oluşuyor. Böylelikle karbonhidratın şekere dönüşme süreci giderek yavaşlıyor. Chia tohumu, aynı zamanda kan şekeri seviyesinin de normalleşmesini sağlıyor.

Uzun süre boyunca tokluk hissinizi koruyabilen Chia tohumu; acıkmayı önlediği için zayıflamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Günlük protein ihtiyacını rahat bir şekilde karşılayabilen Chia tohumu, sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler için oldukça iyi bir seçenektir.

Chia Tohumu Nasıl Tüketilmeli?

Chia tohumunun bir diğer faydası ise içerisindeki yüksek yağ seviyesidir. Kaliteli bir yağ olan Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan Chia tohumu; A, D, E ve K gibi yağda çözülebilen vitaminlerin emilimini kolaylaştırıyor.

Et ve balık gibi Omega-3 kaynaklarından farklı olarak Chia tohumunda kolesterol olmadığı için daha faydalı bir hale geliyor. Araştırmalara göre 7 gün boyunca Chia tohumu tüketen kişilerin vücutlarındaki Omega-3 yağ asidi seviyelerinin gözle görülür bir biçimde arttığı da tespit edilmiştir.

Kahvaltılardan sonra 1 bardak suda yarım saat beklettiğiniz Chia tohumunu içebilirsiniz. Aynı zamanda kahvaltılık olan gevrekler, meyve ve sebze sularına da Chia tohumu ekleyerek tüketmeyi deneyebilirsiniz. Chia tohumu miktarını ortalama olarak 1 veya 2 kaşık olarak belirleyebilirsiniz.