Bahçe Düzenlemenin Püf Noktaları

Bahçe Düzenlemenin Püf Noktaları

Bahar ve yaz aylarını bahçelerinizde geçirebilmek ve keyifli anlar yaşayabilmek istiyorsanız bahçe düzenlemenin püf noktaları yazımıza göz atabilirsiniz.

Drenaj

Bahçelerin düzenlenmesinde ilk olarak yapılması gereken en önemli konu; alana düşmekte olan ve etrafa gelen suların düzenlenmesidir. Arazide yer alan boşaltılmamış sular zemini bozabilir. Bu durum bitkilerinizin etkilenmesine yol açabilir. Bu sebeple alan içerisindeki sular kesinlikle boşaltılmalı ve gerekli şekilde drenaj kanallarına alt zemin oluşturulmalıdır.

Bitki Örtüsü ve Zemin Kaplamaları

Bahçenizdeki zemini en doğal haliyle kullanmayı planlıyorsanız drenaj işlemi sonrasında üst toprağı biraz sulamanız bitki örtüsü ile kapatabilmeniz için yararlı olacaktır. Doğal örtünün papatya ve gelincik gibi kır çiçekleri ile kaplanması son derece hoş bir görünüm ortaya çıkartacaktır.

Taş Zemin Kaplaması

Zemininizi doğal taşlar ile de kaplayarak hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Taşları doğal olarak zemine oturtmayı deneyebilirsiniz. Ancak zaman içerisinde meydana gelebilecek olan oynamaları da hesaplamanız gereklidir. Formal bir bahçe hayal ediyorsanız zemini mermer, seramik veya ahşap gibi farklı malzemeler ile kaplamayı düşünüyorsanız biraz uğraşmayı göze almanız gerekiyor demektir.

Doğal Ölçülerde Taş ve Mıcır Kaplama

Drenaj işlemini yaptıysanız bu işlem sonrasında toprağın üst kısmına mıcır ve yuvarlak dere taşları sererek farklı zeminler elde edebilirsiniz. Düzlüğe tam olarak sahip olmayan bu zeminler tamamen doğal görünümlere sahip olurlar.

Az uğraştırıcı olan bu yöntem, günümüzde çoğu kişinin tercih ettiği bir yöntemdir. Senede bir kere bahçenizdeki zemini gözden geçirmeniz ve tekrardan taş ilave etmeniz yeterli olacaktır. Kış aylarında taşlar arasından otlar çıkacağı için bu bakımı düzenli olarak yapmanız gerekmektedir. Huzurlu ve keyifli vakit geçirebileceğiniz bahçelerinizi bu tür ufak noktalara dikkat ederek oluşturabilirsiniz.