iPhone Pil Süresi Nasıl Uzatılır?

iPhone Pil Süresi Nasıl Uzatılır?

iPhone kullanıyorsanız, büyük bir ihtimal siz de herkes gibi pil süresinin kısa olmasından şikayetçi olabilirsiniz. Ancak bazı ufak tefek noktalara ve ayarlara dikkat ederek iPhone’unuzun pil süresini uzatabilirsiniz. iPhone pil süresi nasıl uzatılır ve nelere dikkat etmek gereklidir sorusunun cevabını yazının devamında bulabilirsiniz.

1. Otomatik Parlaklık

iPhone modellerinin tamamında ışık sensörü yer almaktadır. Bulunduğunuz mekândaki ışığa göre ekranınızın parlaklığı otomatik olarak algılanır. Otomatik parlaklık sayesinde ekranınızdaki parlaklık ayarı mekâna göre otomatik olarak düşer ve pil ömrünüz uzar.

2. Ekran Parlaklığı

Ekran parlaklığını elinizden geldiğince düşük tutun. Önerilen ekran parlaklığı seviyesi %50’dir ancak bunu %25 seviyelerine kadar çekebilirsiniz.

3. Dinamik Duvar Kâğıtları

iOS 7 ile gelen dinamik duvar kâğıtları pil ömrünüzü kısaltır. Duvar kâğıdı kullanacağınız zaman dinamik duvar kâğıtlarını seçmemeniz tavsiye edilmektedir.

4. Bluetooth

Bluetooth özelliğini kullanmadığınız zaman mutlaka kapalı tutun.

5. Wi-Fi

Wi-Fi bağlantısını tüm gün açık tutuyorsanız pilinizin büyük bir kısmını bu yüzden kaybediyorsunuz demektir. Wi-Fi ayarlarınızı internet ile işiniz olmadığı zamanlarda daima kapalı tutun.

6. Konum Servisleri

iPhone cihazlarında en fazla şarj tüketen bir diğer özellik GPS’dir. Nerede olduğunuzu gösteren konum servisleri bazı zamanlarda işinize yarayabilir. Ancak tüm uygulamalar konum servislerinden veri çekmeye çalıştığı zaman piliniz çabucak bitebilir.

7. Otomatik Güncelleştirmeler

Kullandığınız uygulamaların otomatik olarak güncellenmesi özelliğini devre dışı bırakın. Güncellemeleri el ile kendiniz yükleyin.

8. Otomatik Kilit Süresi

iPhone’unuzun otomatik kilit süresi maksimum 5 dakikaya kadar çıkabiliyor. Ancak ne kadar kısa sürede kilit ekranına geliyorsanız daha fazla pil ömrü kazanırsınız. Bu yüzden kilit ekran süresini 1 dakikaya indirmeniz sizler için büyük bir pil tasarrufu anlamına gelecektir.