Windows 10`da Alan Açmanın Yolları

Windows 10`da Alan Açmanın Yolları

Bilgisayar işletim sistemi içerisinde en son sürüm Windows 10’dur. Windows 10 işletim sistemi programına sahip bilgisayarların hard diskinin dolu olması durumunda yeterli alan açılması ve buna göre işlem yolu belirlenmesi gerekir. Bilgisayar içi temizliğinde dosyalarınızı silmeye başlamadan önce, Windows 10’da disk temizleme ipuçlarına bakmalısınız.

En Bilinen Alan Açma Yolları

Windows 10’da boş disk alanı açmanın bilinen beş yolu vardır. Öncelikli olarak eski Windows sürümleriyle ilgili verileri kaldırın. Bunun için de Ayarlar > Sistem > Depolama yolunu izleyin ve birincil sürücünüzü seçin. Windows 10’da boş disk alanı açmanın bilinen diğer yolları güncelleme ön belleğin temizlenmesi olmuştur.

Bunun içinde C:\Windows\SoftwareDistribution\Download klasörüne gidin. Download klasöründeki her şeyi güvenle silebilirsiniz. Windows 10’un hard diskinde yeterli dosya alanı açması için hazırda bekletme verisini silmeniz gerekir. Hazırda bekletme verisi işleminde Ram’ ın boyutuna yakın bir alanı boşaltılabilir. Windows 10’da boş disk alanı açmanın bilinen diğer yolları ise teslim iyileştirme dosyalarını silmek ve OEM kurtarma bölümünün silinmesidir. Böylelikle yeterli alan açılır.