Granit ve Mermer Nasıl Ayırt Edilir?

Granit ve mermer, doğal olarak yeryüzünden çıkarılan doğal taşlardır, bazı benzerliklere sahip olsalar da, aralarında önemli farklılıklar da vardır. Granit ve mermer Ankara imalatçıları tarafından işlenen en popüler doğal malzemelerdir. Özellikle mutfak tezgâhları, banyo, mutfak için kullanılan bu doğal taşlar aynı gibi görünür ancak aralarında ciddi farklılıklar vardır:

  • Granit ve mermerin doğal renk varyasyonları farklıdır. Granitte, genellikle taş boyunca benek ve lekeler görülür. Mermer desenleri ise girdap gibi dönen renkli damarlara benzer.
  • Granit, Mohs ölçeğinde 6-7, mermer 3-5 arası sertliğe sahiptir. Granit, çizilmelere ve ısı hasarına karşı ideal bir malzemedir. Bir mermer taş ise düşük trafikli yerler için daha uygun bir seçimdir.
  • Granit yoğunluğu yüksektir ve lekelere karşı dirençlidir. Buna karşılık mermer gözenekli bir yüzeye sahiptir. Özellikle renkli sıvılara maruz kaldığında lekelenebilir.

En Kaliteli Granit ve mermer Ankara Bircanmermer.com’da

Granit ve mermer farklı renk ve renk geçişleri ile doğal bir tablo gibidir. Her bir nokta eşsizdir çünkü hiçbir desen ve taşın yapısı aynı değildir. Bu eşsiz yapıların en güzel örneklerini görmek isterseniz bircanmermer.com.tr linkine mutlaka tıklamalısınız. Mülkünüzde veya inşaat projelerinizde fark yaratmak isterseniz granit ve mermer kullanmalı ve size özel çözümler için Bircan Mermer imalat ekibi ile iletişime geçmelisiniz.