Makyaj Yapmanın Püf Noktaları

Makyaj Yapmanın Püf Noktaları

Makyaj yüzde bulunan kusurları kapatırken aynı zamanda daha hoş ve daha güzel olan bir görüntüye sebep olabiliyor. Makyaj yaparken ise bazı detaylara yer vermeniz önemlidir. Yüz tipinizi baz almanız ise makyaj uygulamanızda son derece önemlidir.

Makyaj yaparken en alta baz kullanmak ise kusurların kapatılmasına destek olur. Bunun ile beraber fondöten seçiminde ise cilt tonunuza uygun olan tercihe yer vermeniz önemlidir. Fondöten uygulaması sonrasında pudraya yer vermeyecekseniz allık kullanımına geçebilirsiniz.

Göz makyajı uygulaması ise öncelikle far kullanımına yer açarak başlar. Far dengesinin sağlanması sonrasında eyerline kullanacaksanız öncelikle dikkatlice sürmeniz gerekir.  En son ise göz kalemi ve rimel seçimlerine yer verebilirsiniz.

Makyajda Ruj Seçimi

Koyu bir göz makyajına yer verdiyseniz açık renkli ruj önerilir. Bunun ile beraber yeni sezonda şeftali renk tonuna sahip olan ya da dudak rengine yakın tonlar seçiliyor. Yeni sezon makyajında daha doğal ve sanki makyaj yok izlenimi veren uygulamalara yer açıldığı için bu seçime yer verebilirsiniz