2018 Yılı Bilimsel Buluşları

2018 Yılı Bilimsel Buluşları

Geçtiğimiz yıl birçok farklı buluşun yaşandığı bir yıl oldu. Kimilerimiz bundan haberdar olurken kimilerimiz bu bilgileri hiç bilmedi. Genellikle daha güncel olan bilimsel buluşlara yönelerek ağır işleri kolaylıkla gerçekleştirebilen robotun bulunması birçok kişi tarafından bilindi. Fakat bunun yanı sıra bilimsel anlamda birçok farklı gelişmelerde geçtiğimiz yıl gerçekleşti.

Soruları İnsan Gibi Cevaplayan Yapay Zekâ

Birçok kişinin dikkatini çeken buluşlardan birisi de insan gibi sorulara yanıt verebilen yapay zekânın gelişmesi oldu. Gerçekleştirilen yapay zekâ uygulamasının henüz insan zekâsının oranına yükselmesi gerçekleşmese de geçtiğimiz yılın en çok anılan bilimsel buluşu olmayı başardı.

İlaçları Sadece Hastalıklı Hücreye Taşıyabilen Hidrojel Gelişimi

Hücrelerin hastalıklı olması ile daha farklı reaksiyonlar geliştirdiğini açıklayan bilim adamları bu hastalıklı hücrelere direk olarak ulaşabilen gelişmeye de imza attı. Hastalıklı olan hücreye doğru programlanan ilaç bu sayede sadece o bölgeye ulaştığında parçalanarak tedavinin gerçekleşmesi için salınım yapıyor. Henüz insanlarda uygulamaya geçilmeyen bu buluş yakın zaman içinde hayatımızda yer alacak gibi görülüyor.