Lojistik Şirketleri, Nakliyatçılar ve 3PL Hizmet Sağlayıcılar Arasındaki Fark

Lojistik Şirketleri, Nakliyatçılar ve 3PL Hizmet Sağlayıcılar Arasındaki Fark

Zamanında envanter yönetimi ve günlük teslimatlar çağında, lojistik yönetimi bir endüstrinin kendisidir. Bazı lojistik şirketleri talebi karşılar ve bazıları tedarik zincirinin bir aşamasında uzmanlaşırken, diğerleri daha fazlasını yapar. Çoğu zaman, lojistik uzmanları kazanan stratejileri tahmin etmek, geliştirmek ve yarının fırsatları için lojistik değer zincirindeki şirketlerle birlikte çalışır.

Lojistik Şirket Türleri

Yük transferi alanında çeşitli operasyon türleri vardır. Bazıları sadece tek bir rol oynarken, diğerleri birkaç işlevi yerine getirir.

Nakliye Firmaları: Yük şirketleri ağırlıklı olarak A noktasından B noktasına kargo hareketi üzerinde yoğunlaşır. Verilen hizmetler sınırlıdır ve çoğu zaman profesyonel lojistik şirketleri ile birlikte çalışırlar.

Yük Transfercileri: Tüm dokümantasyon ve nakliye yönetimini kaynaktan müşteriye ileten yönetici rolündedirler. Yük transfercileri kara, demiryolu, deniz ve hava taşıyıcıları ile nakliyatçının adına navlun sözleşmeleri yapar.

Taşımacılar: Çoğu zaman, nakliyeyi tamamlamak için birden fazla taşıyıcı tipi gerekebilir. Bunlar arasında kamyon şirketleri, demiryolu hizmetleri, okyanus ve hava taşımacılığı sayılabilir.

  1. Parti Lojistik Şirketleri (3PL)

3PL, nakliyecinin ihtiyaçlarının farkındadır, zamanında ve sorunsuz teslimatlar için tüm sorumluluğu üstlenir. Tam hizmet depolama, yönlendirme, dokümantasyon ve nakliye yönetimini tek bir sözleşmeye dâhil ederek depolama, taşıma ve teslimat maliyetlerini azaltır. https://oplog.com.tr/hakkimizda/ web sayfasını ziyaret ederek ileri lojistik hizmetlerini inceleyebilirsiniz.