Hazımsızlıktan Kurtulmak için 5 Doğal Öneri

Hazımsızlıktan Kurtulmak için 5 Doğal Öneri

Stres, yorgunluk, sigara kullanımı, aşırı alkol tüketimi ve bazı antibiyotiklerin, tiroit ilaçlarının, ağrı kesicilerin alımı hazımsızlık nedeni olabilir. Hazımsızlıktan kurtulmanın en basit yolu, su içmek ve bir süre yürümek, ancak doğal olarak kullanılabilecek birçok yöntem de bulunuyor. İşte, hazımsızlıktan kurtulmak için en etkili 5 ev ilacı:

  • Zencefil Çayı: Bir fincan sıcak zencefil çayı içmek hazımsızlık gidermede son derece faydalıdır. Ayrıca bulantı hissini önlemek için içerisine limon suyu ve tarçın çubukları ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurt: Hazımsızlıktan kurtulmak için mükemmel bir yoldur. Alternatif olarak bir bardak ayran içine ezilmiş köri, kişniş yaprakları, bir tutam karabiber ve kaya tuzu karışımını ise mutlaka denemelisiniz.
  • Nane: Limon suyu, bal ve nane sindirim rahatsızlıkları tedavisi için en bilinen karışımdır. Bu karışıma bir çay kaşığı kişniş yaprağı ve bir tutam tuz ilave ederek etkisini güçlendirebilirsiniz.
  • Bal: İki çay kaşığı saf bal, bir çay kaşığı zencefil ve yarım limon suyu ile ılık bir bardak su karıştırılarak içilebilir.
  • Karbonat: Eşit miktarda karbonat ve su çözeltisi içmek hızla hazımsızlıktan kurtulmanıza yardımcı olur. Ayrıca yarım bardak suya aynı oranda ekleyeceğiniz ananas suyu da benzer etki gösteriyor.