Toplu Taşımada Yeni Bir Devir Geliyor, Sürücüsüz Araç

Toplu Taşımada Yeni Bir Devir Geliyor, Sürücüsüz Araç

5Toplu taşımacılık özellikle büyük şehirlerde artan nüfus sebebi ile oldukça zorludur. Akıllı şehirler kurmayı hedefleyen Singapur ise sürücüsüz toplu taşıma araçları konusunda adımlarını atarak ilk denemesini de yaptı. 2022 yılında toplu taşımayı 3 şehrinde akıllı taşıma sistemine getireceğini açıklayan Singapur yetkilileri aynı zamanda tüm ülke geneline bu uygulamayı kurmayı hedefliyor.

Sürücüsüz Toplu Taşıma Ne Kadar Güvenli?

Sürücüsüz araç teknolojisinin anılmaya başlanması ile birlikte güvenliği konusunda da sorular bir bir gelmeye başladı. Yapılan araştırma sonuçları ise yapılan kazaların oldukça yüksek bir oranının zaten insan hatalarından meydana gelmesi sebebi ile sürücüsüz aracın daha güvenli olduğunu savunuyorlar.

Fakat trafikte yer alan diğer araçlar tarafından olası yanlış bir davranış durumunda sürücüsüz aracın ne yapacağı ile ilgili net bir açıklama yer almıyor. Sürücüsüz araç uygulamalarında ise yapay zekâya geçilerek olası kaza riski durumunda aracın durumu fark ederek gerekli önlemi alması ve buna göre tepki vermesi gerekliliği ise şimdiden tartışma konuları arasında yerini aldı.