Denizin Beynimize Etkilerini Biliyor muydunuz?

Denizin Beynimize Etkilerini Biliyor muydunuz?

 Denizin Beynimize Etkilerini Biliyor muydunuz?

Gezegenin yaklaşık % 80’ini kaplayan bu muazzam mavi su, romantik ve derin olduğu kadar acımasız ve güçlü olarak muazzam bir yerdir. Bir an dev şiddet dalgaları ile dolar, bir sonraki zamanda sakin ve ilham verici durgunluk sunar. İnsanlar için böylesine özel bir yere sahip olan bu geniş alan sadece çok büyük bir su kütlesi değildir.

Deniz Beynimizi Nasıl Etkiler?

Kesin olan şu ki, denizin ruhumuza olan etkilerinin genellikle çok olumlu olmasıdır. Bize ilham veren romantizm ve özgürlük arzusu önemsiz değildir ve aslında bilim tarafından desteklenir. Minnesota ve Stanford Üniversitesi araştırmacıları, denizin insan beyni üzerindeki etkileri üzerine bir çalışma yaptı. Geldikleri sonuçlarından biri de denizin sınırsızlığının ruhumuza bir hayranlık ve şaşkınlık uyandırmasıydı.

Aslında bu süreç, bize refah yanında merak da getiriyor, ancak  uyandırdığı geniş deneyim, aklımızın bu manzarayı işleme biçimini denemesi sayesinde zihinsel kalıplarımızda olumlu değişiklikler meydana getirir. Bu yüzden deniz, bizi daha cömert yapmaya yardım eden kalıplarımızda ve kararlarda büyük değişiklikler yaratır. Ayrıca, zaman algımız da değişir, çok daha yavaş hale gelir ve hala duran zaman hissi yaratabilir.

Deniz, yaratıcı bir uyarıcıdır, karşılaşıldığında sinir ağı varsayılan olarak aktive edilir. Denizin genişliğinden kaynaklanan bu huzur ile en parlak, açık ve orijinal fikirler insan beynine gelir.