Kıl Dönmesi Nedir, Ameliyatsız Kurtulmak Mümkün mü?

Bir pilonidal sinüs (PNS) cilt altında kıl köklerinin küçük bir delik veya tünel içinde sıkışmasıdır. Pilonidal sinüs, halk dilinde kıl dönmesi olarak bilinir. Sıvı veya mukus ile doludur bu da kist veya apse oluşmasına neden olur. Genellikle, kalça ve genital organlar çevresinde yaygın olarak görülür.

PNS, çoğunlukla erkekleri etkileyen ve aynı zamanda genç erişkinlerde de sık görülen bir durumdur. Ayrıca, taksi şoförleri gibi çok oturanlarda daha sık görülür. Pilonidal kist ya da kıl dönmesi, genellikle kıl, kir ve enkaz içerir. Ağrıya neden olabilir ve sıklıkla virüs bulaşabilir. Enfekte olursa, iltihap ve kanları sızabilir ve kötü bir koku yayabilir.

Kıl Dönmesi için Fenol Yöntemi Nedir?

Bu tür bir tedavi için, doktorunuz önce size bir lokal anestezik verecektir. Daha sonra kist içine antiseptik olarak kullanılan kimyasal bir bileşik olan fenolü enjekte edeceklerdir. Bu işlemin birkaç kez tekrarlanması gerekebilir. www.mertatak.com.tr linkinden görebileceğiniz gibi, sonunda, yapılan ameliyatsız işlem lezyonun sertleşmesine ve kapanmasına neden olacaktır. Bu tedavinin tekrarlama oranı çok yüksektir. Bu nedenle, bazı vakalarda tedavi seçeneği olarak cerrahiye dönerler.