Gebelikte Sağlıklı Kilo Nedir?

Gebelikte Sağlıklı Kilo Nedir?

Gebelik, hiçbir zaman kilo verme zamanı değildir. Bebeğinizin gebelik süresi boyunca kalori ve besin maddelerinin düzenli bir şekilde sevk edilmesine ihtiyacı vardır. Bunun yerine, ağırlık kazanma oranınızı yavaşlatmayı ve böylece bebeğinizin büyüyen ihtiyaçlarını kilo almadan doldurmayı hedeflemelisiniz.

Gebelikte En Fazla Kaç Kilo Alınmalıdır?

Sağlıklı, dengeli beslenme, bebeğinizin ihtiyacı olan besin maddelerini almasına ve sağlıklı bir oranda büyümesine yardımcı olacaktır, ancak kaç ekstra kaloriye gerçekten ihtiyacınız var?

Ekstra kalorilere ihtiyacınız olsa da bu iki kat yemeniz gerektiği anlamına gelmez. Ortalama bir gebe kadının gebe kaldığında fazladan yaklaşık 300 sağlıklı kaloriye ihtiyacı vardır. Bu, gebelik sırasında doğru miktarda kilo alınmasına yardımcı olacaktır. Genel olarak hamileliğinizin ilk üç ayı boyunca yaklaşık 2 ila 4 kg, hamileliğinizin geri kalanında ayda bir 1 kg almalısınız. Gebelik nihayetine kadar 10-12 kg fazla kilo almış olmanız idealdir.

Sağlıklı kilo alabilmek için günlük beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmelisiniz. Gebelikte almanız gereken minimum ekstra kilo içerisinde bebeğiniz için hayati önem taşıyan folikasit, kalsiyum, demir, çinko gibi minerallerin bulunduğundan emin olun.