Bebek Pişikleri Nasıl Önlenir?

Bebek Pişikleri Nasıl Önlenir?

Bebeğinizin narin cildindeki pişik hiç bir zaman kabul edilebilir bir durum değildir, ancak pişik oluşumunu önleyebilmek için bunun sebeplerini bilmelisiniz. Pişik; bebeklerin temiz ve kuru tutulmaması, dışkı ve idrarın cilde sürtünmesi, kullandığınız ıslak mendile karşı hassasiyet, katı gıdalar yemeye başlamış olması ya da ishal olması gibi durumlarda sıklıkla görülür.

Bebeğinizde Pişik Oluşumunu Önlemek için 5 Öneri

  • Bebeğinizin bezini sık sık değiştirin, altını her zaman temiz ve kuru tutun. Bebeğinizin altını ılık suyla yıkamak en iyisidir, hafif kokusuz sabun yalnızca bebeğiniz çok kirletmiş olduğunda gereklidir. Yeniden bezlemeden önce bölgenin hava alarak kurumasını bekleyin.
  • Bebeğinizin cildi alerjik ise bezlemeden önce çinko oksit veya vazelin gibi koruyucu bir bariyer kremi kullanmayı düşünün. Bunun için piyasada harika bebek bariyer kremleri bulabilirsiniz.
  • Bebeğiniz büyüdükçe uygun boyutta bebek bezi kullandığınızdan emin olun. Çok sıkı ve küçük bezler cildi tahriş edebilir, çok gevşek olursa da bebeğinizin boşaltım sistemi yerçekimine doğru harekete geçer.
  • Kenarları sert plastik bebek bezleri kullanmayın. Bunlar, bebek bezi alanındaki ısıyı yükseltir ve mikropları besler.
  • Banyodan sonra bebeğinizin altını sert bir havlu ile ovmayın; bebeğinizin hassas cildi tahriş olabilir. Yumuşak bir havlu ile hafif dokunuşlar en iyisidir. Sarılmayı da unutmayın.